0

Cum sa iti personalizezi tricoul cu ajutorul picturii

Cum sa iti personalizezi tricoul cu ajutorul picturii
Pictura pe tricouri

Pictura pe tricouri

Pictarea propriului tricou este o activitate distractiva si un mod prin care iti poti pune amprenta personala asupra unei piese vestimentare. Pentru copii poate reprezenta o ocazie de exprimare a creativitatii si de manifestare a propriei personalitati prin purtarea unui tricou cu un design realizat chiar de ei.

In continuarea acestui articol iti vom prezenta pasii de urmat pentru pictarea tricoului tau.

https://www.colorit.ro/

Materialele de care vei avea nevoie

Pregatirea

Pentru a evita impregnarea vopselei pe spatele tesaturii, ai nevoie sa atasezi un suport in interiorul tricoului, spre exemplu o placa din spuma poliuretanica, o placa din pal sau un carton mai gros.

Masoara cu ajutorul unei rigle dimensiunile tricoului si taie placa in functie de aceste masuri, apoi adaug-o sub partea tricoului pe care o vei picta.

Crearea design-ului

Exista 3 modalitati prin care se poate realiza design-ul tricoului.

  1. Trasarea design-ului dupa contur

Cel mai bun mod prin care poti picta pe materiale textile este prin crearea design-ului mai intai pe o hartie. Pune acea hartie sub tricou si urmareste conturul atunci cand incepi sa pictezi. Poti proceda la fel cu un logo, un desen realizat chiar de tine sau un mesaj pe care il schitezi prima data pe o foaie de hartie.

Pentru a evita murdarirea tricoului sau greselile care pot aparea prin depasirea conturului, poti atasa cateva hartii peste zonele din afara desenului.

  1. Pictura cu mana libera

Aceasta tehnica este distractiva si ofera libertate in exprimarea imaginatiei celui care picteaza. Cu toate acestea, pentru a nu risca sa faci greseli, contureaza usor cu creionul modelul dorit pe tricou, apoi cu pensula coloreaza schita realizata.

  1. Pictura dupa sablon

Design-ul obtinut cu ajutorul unui sablon este cea mai sigura metoda pentru obtinerea unui rezultat curat. De asemenea, vei putea sa realizezi mai multe tricouri cu acelasi design, fara sa te ingrijorezi ca nu vor fi identice.

Aceasta tehnica poate fi creata cu ajutorul unui sablon prestabilit, din plastic, pe care il aplici pe tricou in functie de cum doresti sa obtii modelul. O alta modalitate o reprezinta trasarea conturului formelor din sablon pe o hartie, sub forma unui model ales, apoi taierea interiorului acestuia cu o foarfeca, aplicarea pe tricou si colorarea tricoului prin sablonul de hartie creat cu ajutorul unei pensule sau a unui spray pentru textile.

Ai grija sa nu aplici prea multa culoare intrucat ar putea sa se imprastie sub sablon, murdarind restul tricoului.

Rezultatul 

La final te vei bucura de un tricou personalizat, cu un design realizat chiar de tine, intr-un stil pe care probabil tricourile din comert nu ti-l pot oferi. Iti poti picta mesajul favorit ori personajul preferat din filme si te poti mandri cu talentul tau artistic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *